Jest to zupa z cyklu: co miałam to wrzuciłam do garnka,
chociaż nie do końca, bo jednak składniki były przemyślane i końcowy efekt
udowodnił, że jak najbardziej trafione. Zupa
jest bardzo sycąca i co najważniejsze bardzo smaczna.
2 kostki serka topionego w złotku
1 średni por
1 kostka rosołowa
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Fasolę ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Mięso mielone przyprawić i usmażyć na oleju.
Pieczarki pokroić w ósemki i podsmażyć na oleju, posolić ale
tylko troszeczkę, gdyż kostka rosołowa i serki są słone więc należy uważać aby
nie przesolić.
Pora pokroić w półksiężyce i podsmażyć do miękkości.
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać kostkę rosołową i
serki, gotować do rozpuszczenia następnie dodać mięso, fasolę, pieczarki i
pora. Wszystko razem zagotować i ewentualnie przyprawić.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz