czwartek, 11 czerwca 2015

Serowe łódeczki z groszku cukrowego

Jeżeli lubicie słodycz groszku cukrowego to wraz z serkiem stworzycie pyszną, wiosenną przekąskę.


 
 

100 g młodego groszku cukrowego, którego ziarna są jeszcze małe, wtedy groszek jest słodki i miękki, im starszy tym bardziej gorzknieje.
1/2 opakowania  serka Apetina Pesto i Rukola
1/2 opakowania serka Apetina Pomidor i Bazylia
sól
 
Groszek cukrowy gotować 2 minuty w osolonej wodzie, następnie wyjąć z wody i ostrym nożykiem przeciąć wzdłuż, jeżeli kuli groszku są naprawdę jeszcze małe to nie ma potrzeby ich wyjmowania. Każdy strączek groszku faszerujemy serkiem i odstawiamy do lodówki do czasu podania.
 
 
 
 
 
30 minut z Apetiną

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz