środa, 10 czerwca 2015

Krążki kukurydziane z serkiem


Lekka, szybka i zdrowa przekąska z serkiem, ziarnami słonecznika oraz aromatyczną kolendrą może być porannym zastrzykiem energii na cały dzień.

 

 
 

1 serek Apetina pesto i rukola
pieczywo kukurydziane 6 krążków
1/2 szklanki ziaren słonecznika
mały pęczek kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
 
Ziarna słonecznika podsmażyć na suchej patelni. Serek wymieszać z słonecznikiem (odrobinę ziaren pozostawić), dodać świeżo zmielony pieprz i dokładnie wymieszać.
Kolendrę poszatkować dodać oliwę i resztę ziaren słonecznika, wymieszać.
Trzy krążki pieczywa grubo posmarować serkiem i przykryć pozostałymi. Boki krążków obtoczyć w kolendrze.  
 
 





30 minut z Apetiną




2 komentarze :

  1. ostatnio również robiłam danie z tym serkiem, pysznie było:)

    OdpowiedzUsuń