niedziela, 8 lutego 2015

Jogurt owsiano - bananowy

Nie znoszę kupnych, smakowych jogurtów. Tak naprawdę niewiele w nich prawdziwych, aromatycznych owoców. Wyczuwalna w nich sztuczność nakazuje mi omijać mi je szerokim łukiem. Tak wiec kupuje naturalne jogurty i dodaje do nich różńości. Moim ostatnim odkryciem jest jogurt z płatkami owsianymi. Mega zdrowe, pożywne  i pyszne. Jogurt jest tak syty, że nigdy nie jestem wstanie wybić więcej niż 3/4 szklanki.


Na jedną porcję:
1 banan (lub innych owoc)
1/2 szklanki płatków owsianych
1 mały kubeczek jogurtu
1 łyżeczka cukru
 
Do blendera na samo dno wsypujemy płatki owsiane (to ważne aby nożyki dobrze je zmieliły) następnie pokrojonego banana, jogurt i cukier. Wszystko razem blendujemy. Na końcu jogurt można posypać cukrem karmelowym i posypać kilkoma płatkami owsianymi.
 

2 komentarze :

  1. Pycha :)

    Z okazji jutrzejszego Międzynarodowego Dnia Pizzy zapraszam serdecznie na Fit Pizzę, czyli dietetyczną pizzę na pełnoziarnistym spodzie!:-)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:).

    OdpowiedzUsuń