wtorek, 3 lutego 2015

Sałatka makaronowa z brokułem i fasolką

Szybka, łatwa i smaczna takie sałatki są najlepsze.


80 g makaronu małe kolanka
500 g brokułu
1 puszka czerwonej fasolki
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
 
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
Brokuły podzielić na malutkie różyczki i gotować na parze przez 5 minut (gotowanie na parze spowoduje, że nie straci koloru).
Fasolkę odcedzić i przelać zimną wodą.
 
Z majonezu, jogurtu, musztardy i zmiażdżonego ząbku czosnku przygotować sos, dodać do składników sałatki, przyprawić i wymieszać.

1 komentarz :

  1. Nie przepadam za czerwoną fasolką, ale resztę chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń