poniedziałek, 29 września 2014

Serowe kulki deserowe

Serowe kulki można przygotować w dosłownie  kilka minut, obtaczać je można w orzechach, kakao, cynamonie, wiórkach kokosowych, kolorowych drażetkach itp. Do środka możecie włożyć orzechy, daktyle, czekoladki. Gotowe kulki można położyć na talerzu lub nadziać na wykałaczki i utykać np. w połówce jabłka.

 
 
 
 
1 opakowanie serka Almette - śmietankowego lub owocowego

2 opakowania śmietan fixu
produkty do obtaczania mogą to być: kakao, cynamon, wiórki kokosowe, kolorowe draże, cukiernicze wiórki, zmielone orzechy
do środka serowej kulki można dodać: orzechy, rodzynki, suszone owoce, czekoladki...
 
Serek należy dokładnie wymieszać z śmietan fixem. Masa zgęstnieje wystarczająco aby zrobić z niej kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki obtaczać w wybranej panierce, układać na talerzu lub nadziewać na wykałaczki i utykać np. w połówce jabłka.
 

1 komentarz :