piątek, 12 kwietnia 2013

89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz



Na ciasto
2 szklanki mąki
1 szkl. mleka
1 szkl. wody
4 jajka
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

Na farsz
400g mrożonego szpinaku
200 g sera feta
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
15 dag sera żółtego.
 
Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie placki na patelni (24 cm).
Masło roztapiamy, dodajemy czosnek, a potem szpinak. Dusimy aż woda odparuje, wkruszamy fetę, doprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy jak krokiety, kładziemy w naczyniu żaroodopornym posypujemy serem i zapiekamy 20 minut.

8 komentarzy :

  1. Lubię wszystko, co ze szpinakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i smaczne, a naleśniki ze szpinakiem to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakiej mąki? ;o

    OdpowiedzUsuń
  4. a szpinak dodac mrozony czy wczesniej go rozmrozic??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. odmrozić i odcedzić z nadmiaru wody.

      Usuń