środa, 27 marca 2013

84. Gulasz z fasolą i pieczarkami



1/2 kg mięsa (dowolnego)
2 szklanki fasoli
1/2 kg pieczarek
50 g proszku pomidorowego
lub przecieru
papryka w proszku ostra i słodka,
sól, pieprz
olej do smarzenia
przyprawa do gulaszu

Fasole dzień wcześniej namoczyć a następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gulaszu, odstawić na ok pół godziny, a następnie usmazyć na oleju. Pieczar pokroić w dość duże kawałki, posolić, popieprzyć, podsmażyć. Następnie wszystkie produkty wrzucić do jednego garnka, uzupełnić wodą, przyprawić i gotować na małym ogniu ok. 15 minut.

3 komentarze :

  1. Przepis ciekawy, robilam cos podobnego ale bez pieczarek. Jedynie co mi tu przeszkadza to proszek pomidorowy, lepiej dodac koncentrat ...

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha :) ja jeszcze dodaje ryz :)

    OdpowiedzUsuń