sobota, 9 lutego 2013

55. Czerwona cebula w glazurze z miodu przekładana kaszą jaglaną

2 duże czerwone cebule
1/2 szklanki kaszy jaglanej
5 łyżek oleju
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 kostka rosołowa
200 gram serka ricotta
pieprz, sól


Cebulę przeciąć na 3-4 równe plastry. Olej, musztardę i miód rozgrzać na patelni, dodać plastry cebuli i dusić na małym ogniu ok 20 minut.
Kaszę ugotować w 1 1/2 szklance wody wraz z kostką rosołową (10-13 minut). Następnie zlać ewentualny nadmiar wody dodać ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Krążki cebuli wyjąć z miodowej glazury, następnie przełożyć je masą z kaszy. Całość zapiec w piekarniku ok. 20 minut. 

3 komentarze :

  1. Wyglada wspaniale:) Jak krasnoludek:)

    Proponuje wyłączyć captacha i włączyć moderowanie ręczne:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za podpowiedź odnośnie captacha. Nie wiedziałam, że mam takie utrudnienie. Już wyłączyłam ;-) POZDRAWIAM!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ciekawe!
    ładne podana ta cebula.. :]

    OdpowiedzUsuń