To chyba moja ulubiona sałatka, zaraz po tradycyjnej jarzynowej. Chrupiące i delikatne łodygi selera, słodki ananas, por i czerwona fasolka. Tylko cztery składniki a jaki efekt. Do tego sałatka bardzo długo zachowuje swoją świeżość i jędrność - nawet do 3 dni.
1 seler naciowy
1 puszka czerwonej fasoli
1 średni por
1 puszka ananasa
sól, pieprz
majonez
Łodygi selera pokroić w kostkę posolić i odstawić na sicie na 1 godzinę aby puścił sok. Fasole przelać zimną wodą na sicie. Ananasa odsączyć i pokroić w kawałeczki, pora w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać majonez.
ostatnio bardzo polubiłam seler naciowy,
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na sałatkę :)
Tak, seler naciowy jest przepyszny!!!
Usuń