wtorek, 3 stycznia 2017

Sałatka z selera naciowego z ananasem

To chyba moja ulubiona sałatka, zaraz po tradycyjnej jarzynowej. Chrupiące i delikatne łodygi selera, słodki ananas,  por i czerwona fasolka. Tylko cztery składniki a jaki efekt. Do tego sałatka bardzo długo zachowuje swoją świeżość i jędrność - nawet do 3 dni.
 
 

 
1 seler naciowy
1 puszka czerwonej fasoli
1 średni por
1 puszka ananasa
sól, pieprz
majonez
 
Łodygi selera pokroić w kostkę posolić i odstawić na sicie na 1 godzinę aby puścił sok. Fasole przelać zimną wodą na sicie. Ananasa odsączyć i pokroić w kawałeczki, pora w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać majonez.

2 komentarze :

  1. ostatnio bardzo polubiłam seler naciowy,
    pyszny pomysł na sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń