niedziela, 15 marca 2015

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Jajka lubię pod każdą postacią, smażone, gotowane i faszerowane, gdzie wodzom kulinarnej fantazji możemy maksymalnie popuścić. Zbliża się Wielkanoc, więc warto już teraz wypróbować ten oto przepis.
 



 

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przeciąć na pół, wyjąć żółta.
Gotowe biała lekko posolić, żółtka utrzeć, lub rozetrzeć widelcem, dodać pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory z oleju (na 4 jajka, około pół słoika pomidorów), do masy dodać majonez i oliwę pozostałą z pomidorów oraz pieprz. Połówki jajek nadziewać masą. Można udekorować oliwkami, natką pietruszki, kolendry.

2 komentarze :

  1. ciekawy przepis - wyglądają świetnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny blog - niezłe przepisy. Zapraszam do odwiedzenia mojej strony www.xeibos.pl

    OdpowiedzUsuń