Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że jest doskonałym i zdrowym zamiennikiem dla tradycyjnego kalorycznego smalcu.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
ok. 1/2 kg kiszonej kapusty
1 cebula
2/3 opakowania Smakowitej Pajdy
1 kostka rosołowa
sól, pieprz, kminek
Kapustę gotować przez ok 15 minut w wodzie, następnie odcedzić na sicie.
Cebulę poszatkować i usmażyć na Smakowitej Pajdzie, dodać kapustę i przyprawy. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wlać do kapusty. Smażyć ok 40 minut na małym ogniu.
A tak bez kostek chemiczno-pseudo-rosołowych nie można?? Smak dużo lepszy i zdrowia nie trzeba rujnować.
OdpowiedzUsuńOczywiście - jak kto woli.
Usuńbeznadziejne
OdpowiedzUsuńA dlaczego/
Usuń