Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że może być łączona nawet z owocami, takimi jak avocado, które nie ma charakterystycznego smaku, dlatego smalczyk doskonale go uzupełnia.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
Na jedną porcję:
1 dojrzałe avocado
2 jajka
2 łyżki Smakowitej Pajdy z ziołami
odrobina boczku
sól, pieprz
szczypiorek lub rzeżucha
Avocado przepołowić na pół i wyjąć pestkę.
Wewnętrzną część owocu posmarować smalczykiem, w miejsce po pestce wbić żółtko i wlać tyle białka ile się zmieści, posolić i popieprzyć. Na samym końcu ułożyć kilka kostek boczku i kawałek Smakowitej Pajdy.
Zapiekać 20 minut w 170 stopniach.
Posypać szczypiorkiem lub rzeżuchą, podawać na ciepło.
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, takiego jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i pysznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę świetnie! Chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńElegancko się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :)
OdpowiedzUsuń