poniedziałek, 10 lutego 2014

Avocado zapiekane

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że może być łączona nawet z owocami, takimi jak avocado, które nie ma charakterystycznego smaku, dlatego smalczyk doskonale go uzupełnia.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
  
 


Na jedną porcję:
1 dojrzałe avocado
2 jajka
2 łyżki Smakowitej Pajdy z ziołami
odrobina boczku
sól, pieprz
szczypiorek lub rzeżucha
 
Avocado przepołowić na pół i wyjąć pestkę.
Wewnętrzną część owocu posmarować smalczykiem, w miejsce po pestce wbić żółtko i wlać tyle białka ile się zmieści, posolić i popieprzyć. Na samym końcu ułożyć kilka kostek boczku i kawałek Smakowitej Pajdy.
Zapiekać 20 minut w 170 stopniach.
Posypać szczypiorkiem lub rzeżuchą, podawać na ciepło.
 
 
 
 
 

6 komentarzy :

  1. ciekawy pomysł, takiego jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję i pysznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda naprawdę świetnie! Chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Elegancko się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń