wtorek, 25 lutego 2014

Chipsy pietruszkowe

Chipsy pietruszkowe pierwszy raz zrobiłam z ciekawości, raczej bez większego entuzjazmu i nadziei na coś dobrego. No i się zdziwiłam. Pycha, pycha i jeszcze raz pycha. Usmażona pietruszka nabrała słodkiego aromatu, zrobiła się chrupiąca i wcale nie opiła się tłuszczem w którym się smażyła. Do przygotowania takich chipsów potrzebna jest tylko pietruszka pokrojona w cienkie plasterki o grubości 1-2 mm. Plasterki smażymy na oleju lub smalcu przez dosłownie 1-2 minuty. Proces smażenia należy cały czas kontrolować, gdyż szybko się przypala. Należy ją wyjąć gdy zrobi się lekko złota i wyłożyć na papierowy ręcznik. Na samym końcu lekko posolić i pysznie zajadać.


2 komentarze :

  1. świetny pomysł:D idealne do chrupania:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe ile witamin zachowało się w takiej usmażonej pietruszce? Czy ktoś wie?

    OdpowiedzUsuń