środa, 2 października 2013

166. Wątróbka drobiowa z bakłażanem i nie tylko

Ostatnimi czasu bakłażan coraz częściej pojawia się w mojej kuchni. Tym razem wylądował obok wątróbki i było to lądowanie całkiem udane.
1 średni bakłażan
1 czerwona papryka
1 duża cebula
1 jabłko
kilka suszonych śliwek
wątróbka drobiowa (trudno mi powiedzieć ile wagowo)
sól, pieprz,
olej do smażenia
Bakłażana, jabłko i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka.
Bakłażana lekko posolić i popieprzyć a następnie na małym ogniu podsmażyć do miękkości. Osobno usmażyć paprykę i cebulę na samym końcu dodać jabłka i śliwki. Wątróbkę pokroić w kawałki, posolić, popieprzyć i usmażyć, gdy będzie już prawie miękka dodać wszystkie pozostałe składniki.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz