środa, 28 sierpnia 2013

160. Kukurydza z sosem krewetkowym

Kukurydza, krewetki i ser .... nie spodziewałam się tak pysznego efektu połączenia tych składników!


Na dwie porcje:

2 kolby kukurydzy
100 g krewetek
100 g sera niebieskiego
2 łyżki masła
3  ząbki czosnku
1 łyżka śmietany
Sól, pieprz
Kukurydzę należy ugotować w lekko osolonej wodzie ok. 20-30 minut. Na maśle smażymy rozgnieciony czosnek, ok. 2 minut, dodajemy krewetki, solimy, pieprzymy i smażymy ok. 3 minut. W tym czasie w osobnym garnuszku roztapiamy ser niebieski i dodajemy go do usmażonych krewetek. Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany.


1 komentarz :

  1. Warte skosztowania, poki jest kukurydza. Proba bedzie w tygodniu, jak kupie ser.

    OdpowiedzUsuń