1 szklanka płatków owsianych
1 jajko
2 duże cebule,
natka pietruszki
2 łyżki masła
przyprawa Maggi
sól, pieprz
Płatki owsiane zalać gorącą wodą z 2-3 łyżkami Maggi, odstawić na 10-15 minut.
Cebulę przekroić na pół i wyjąć jej środkowe warstwy, pozostałe, te większe podgotować w osolonej wodzie ok 5 minut, następnie wyjąć z wrzątku, przestudzić i rozwarstwić łuski cebuli. Środkowe warstwy cebuli pokroić w kostkę i przesmażyć na złoty kolor na maśle.
Płatki owsiane przełożyć do sita do ich całkowitego odsączenia z nadmiaru wody. Do odcedzonych płatków dodać jajko, podsmażoną cebulę, sól, pieprz i sporo Maggi.
Gotowym nadzieniem faszerować łuski cebuli, kształtując podłużne muszelki. Gotowe zapiec w 170 stopniach ok. 20-30 minut, do lekkiego zarumienienia muszelek.
Mają słodką nazwę:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł:)świetnie wyglądają
OdpowiedzUsuń