3 bezowe okrągłe blaty
2 puszki brzoskwiń w syropie
2 galaretki brzoskwiniowe
1 łyżka żelatyny
1 szklanka wiórek kokosowych
ozdobne cukiernicze koraliki
Dwie galaretki przygotować w 2 szklankach wody. Brzoskwinie
odcedzić. Odłożyć większe kawałki do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną
kosteczkę. Kremówkę ubić. Odłożyć ok. 2 szklanek do dekoracji. Pozostałą ubitą
śmietanę wymieszać z brzoskwiniami i tężejąca galaretką. Szybko przełożyć masą
blaty bezowe. Żelatynę rozpuścić w ok. ¼ szklanki gorącej wody. Zimną i tężejącą
wymieszać z odłożoną kremówką. Posmarować nią tort, udekorować brzoskwiniami, a
boki obsypać wiórkami kokosowymi. Na brzoskwinie można jeszcze ewentualnie
wylać cienką warstwą galaretkę brzoskwiniową.
Piękny! Bardzo mi się podoba. :)
OdpowiedzUsuńPiękny !!!
OdpowiedzUsuń