poniedziałek, 11 marca 2013

76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki

5-6 kotletów z piersi kurczaka
1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku 
300 g mięsa mielonego
200 ml. bardzo gęstej śmietany
500 g pieczarek
1 cebula 
5-6 plastrów dobrego sera żółtego
olej do smażenia
pieprz, sól

Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński wg. przepisu na opakowaniu, dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć  i usmażyć z cebulą. Na każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński z mięsem, następnie warstwę pieczarek. Piec w 170 stopniach przez 25 minut. Pod koniec pieczenia położyć ser, aby się rozpuścił. 

1 komentarz :