5 bananów
Kremówka 30% ½ litra
Fix do kremówki – 2 sztuki
2 łyżki cukru pudru
Krówki ok. 15 cukierków
2 łyżki kremówki
Do przygotowania tego deseru potrzebujemy specjalnych
foremek. Nie wiem czy takie można kupić w sklepie, ja zrobiłam je z płaskich
plastikowych butelek, które pocięłam na wysokość ok. 8 cm . Przy pomocy każdej
foremki wycięłam podstawę z biszkoptu, który wcześniej zwilżyłam. Do foremki z
biszkoptem na dnie, wyłożyłam kremówkę ubitą z fixem. Na każde ciastko
nałożyłam kawałek banana. Krówki roztopiłam z kremówką i polałam banany. Po ok.
3 godzinach w lodówce, można je wyjąć z foremek. Ciastka wyglądają bardzo
efektownie, no i są pyszne.
Genialne w swej prostocie, pyszne :)
OdpowiedzUsuń