wtorek, 9 lutego 2016

Makaron z sosem krewetkowo - łososiowym

Czasami tak się zdarza, że na skutek kulinarnej improwizacji rozbrzmiewa głośne... ale pycha!!!..... mmmm .... ale dobre!!!!!!..... mmm... jak to zrobiłaś? I tak właśnie jest z tym sosem do makaronu. Naprawdę wyszedł wyśmienity, więc polecam.
 
 

 
 
dla dwóch osób
100 g krewetek
100 g wędzonego łososia
2 szalotki
pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki kremówki
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 łyżka mąki
sól, pieprz
200 g makaronu
 
Szalotkę i pietruszkę poszatkować. Szalotkę podsmażyć maśle, dodać zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Lekko podsmażyć następnie dodać krewetki i poszatkowanego łososia. Przyprawić. Smażyć 3 minuty następnie dodać mąkę rozmieszaną w 3/4 szklanki wody, zagotować i na samym końcu dodać śmietanę. Podawać z makaronem
 
 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz