środa, 28 października 2015

Risotto z łososiem



Na 4 osoby:
1 szklanka ryżu do risotto
2 szklanki wywaru warzywnego (może być z kostki)
2 łyżki masła
1 opakowanie mieszanki warzywnej chińskiej
500 g surowego łososia
sól, pieprz

Masło rozpuścić na patelni, wsypać ryż i smażyć około 5 minut. Następnie wlać pół szklanki wywaru i podgrzewać do czasu wchłonięcia wywaru i tak postępować do czasu z resztą płynu, przez około 20-30 minut, po tym czasie ryż powinien być miękki.
Na osobnej patelni usmażyć warzywa, gdy będą miękkie wrzucić do ryżu.
Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni (na odrobinie masła lub oliwy), około 10 minut. Gotowego łososia dodać do ryżu i warzyw. Wszystko razem wymieszać, podgrzewać około 5 minut i podawać.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz