środa, 4 czerwca 2014

Sałata z rzodkwią i kukurydzą

Dopadła mnie klęska urodzaju pod nazwą rzodkwi typu sopel lodu. Bardzo pięknie obrodziła i to skłoniło mnie do poeksperymentowania z tym warzywem. Dotychczas rzodkiew lądowała w plasterkach na kanapce, ale z sałatą bardzo fajnie się skomponowała i z odpowiednim sosem smakuje bardzo sympatycznie.




1/2 główki sałaty
1/2 rzodkiewki  Sopel lodu
1/3 puszki kukurydzy
sos: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka majonezu

Z podanych składników przygotować sos.  Sałatkę porwać na strzępy, rzodkiew zetrzeć obierakiem lub na tarce na grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać z kukurydzą.







1 komentarz :