1 mały (200 g) kubek jogurtu naturalnego. Należy u kubeczek po jogurcie i użyć go do odmierzania następujących składników:
3 kubki mąki
2 i 1/2 kubka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
1 kubek oleju roślinnego
cukier puder do zrobienia lukru
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę.
Ciasto wyłożyć do foremek na mufinki i piec 30 minut w 170 stopniach.
Z cukru pudru zrobić lukier. Ozdobić wg. upodobania.
Wspaniałe muffiny, jogurtowe uwielbiam i jeszcze ta polewa.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Dziękuję i czuję się zaproszona
UsuńMuffiny w każdej postaci są idealne! :DD Co za kolorki :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i pysznie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPrzeslodkie. Wystarczy jeden kubek cukru. Wsypalam 2 i tak za dużo.
UsuńWyszły fajne ale przeslodkie!! Wystarczyłoby pół kubka cukru ja wsypalam 2 i to jest dużo za dużo .
OdpowiedzUsuń