sobota, 22 marca 2014

Mufinki jogurtowe

Przepis na ciasto pochodzi ze strony Kwestia smaku, ja jednak postanowiłam zrobić je w formie mufinek. Fajne, wilgotne ciasto!





1 mały (200 g) kubek jogurtu naturalnego. Należy u kubeczek po jogurcie i użyć go do odmierzania następujących składników:
3 kubki mąki
2 i 1/2 kubka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
1 kubek oleju roślinnego
cukier puder do zrobienia lukru

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę.

Ciasto wyłożyć do foremek na mufinki i piec 30 minut w 170 stopniach.
Z cukru pudru zrobić lukier. Ozdobić wg. upodobania.





Waniliowy Weekend V

8 komentarzy :

  1. Wspaniałe muffiny, jogurtowe uwielbiam i jeszcze ta polewa.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i czuję się zaproszona

      Usuń
  2. Muffiny w każdej postaci są idealne! :DD Co za kolorki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję i pysznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przeslodkie. Wystarczy jeden kubek cukru. Wsypalam 2 i tak za dużo.

      Usuń
  4. Wyszły fajne ale przeslodkie!! Wystarczyłoby pół kubka cukru ja wsypalam 2 i to jest dużo za dużo .

    OdpowiedzUsuń