poniedziałek, 18 lutego 2013

59. Wegetariańskie kotleciki z płatków owsianych i selera

Uwielbiam kotlety z płatków owsianych, które robię bardzo często, a kotlety z selera wręcz kocham, postanowiłam zatem zrobić mix obu tych przepisów i wyszły naprawdę smaczne kotleciki.
1 średni seler
3/4 szklanki płatków owsianych
1 cebula
1 kostka rosołowa
3 jajka
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, Vegeta
olej do smażenia

Seler zetrzeć na grubych oczkach i obgotować w wodzie z kostką rosołową ok 2. minut. Odcedzić seler, a wrzątkiem tym zalać płatki owsiane, pozostawić na ok 15 minut, po tym czasie odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wszystkie składnik wymieszać razem, doprawić, formować kotleciki i smażyć na złoty kolor.

2 komentarze :

  1. selera nie znoszę, ale może dzięki tym kotlecikom się przekonam. :)

    OdpowiedzUsuń