Te ciasteczka są obłędne, po pierwsze dlatego, że ciasto jest mega kruche, ale nie twarde, rozpływa się w ustach, po drugie słony karmel jest niebiański, kto nie próbował ten niech żałuje.
ciasto na około 30 ciastek
250 g margaryny
330 g mąki pszennej
1 łyżka gęstej śmietany 18%
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Z zimnej margaryny, mąki i śmietany szybko zarobić ciasto, włożyć na pół godziny do lodówki, następnie rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wycinać kółka i wykładać nimi metalowe foremki co ciastek. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Po wystygnięciu ciastka napełnić karmelem.
Czekoladę włożyć do woreczka strunowego, rozpuścić w ciepłej wodnej kąpieli, w woreczku zrobić maleńką dziurkę i wyciskać na ciasteczka dowolne esy floresy. Smacznego.
Słodka rozpusta:)
OdpowiedzUsuń