Ostatnimi czasy w mojej kuchni króluje buraczek. Zakochałam się w tym warzywie, a raczej w jego nowej odsłonie, ponieważ do tej pory oprócz barszczu, buraczki znałam, tylko jako tarty dodatek do kaczki i pyz. Dziś będzie carpaccio, zapewne wielu z Was zna to danie, jednak ja postanowiłam je przygotować trochę inaczej. I tak to dodanie serka feta i dyni styryjskiej okazało się bardzo trafne ponieważ wyszło mega wykwintne danie. Dodam jeszcze, że buraczki do carpaccio można zarówno gotować jak i piec, jednak ja zdecydowanie polecam pieczenie ich w piekarniku ponieważ zawarty w nich cukier karmelizuję się i dzięki temu są bardzo słodkie i smaczne, a buraczki gotowane w wodzie pozbawione są już tych walorów smakowych.
środa, 28 lutego 2018
wtorek, 20 lutego 2018
Kurczak w sosie porowym
Kurczak w tej wersji to moja absolutna pierwsza trójka jeżeli chodzi o sposób przyrządzenia tego rodzaju mięsa. Jeżeli lubicie pora to możecie być pewni, że będzie Wam smakowało. Podany z ryżem jest obłędnie pyszny.
piątek, 16 lutego 2018
Sałatka ze szpinakiem, makaronem,tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Ostatnio mój blog obfituję w sałatki. Tak bardzo je lubię, że nawet kawałek szynki parmeńskiej oddałabym za miseczkę sałatki ;-)
piątek, 9 lutego 2018
Pizza z tuńczykiem
Dziewiąty luty to dzień pizzy, tak więc po serii postów z sałatkami proponuję pizzę - dla mnie to najlepsza pizza pod względem doboru składników.
czwartek, 8 lutego 2018
Sałatka z pieczonych buraczków, avokado i feta
Dziś na przekór Tłustemu Czwartkowi proponuję sałatkę z pieczonych buraków z awokado. Niebo w gębie, tylko tyle powiem!
wtorek, 6 lutego 2018
Sałatka z porem, selerem naciowym i kukurydzą
Co decyduje o tym, że sałatka jest smaczna? Zdecydowanie trafne połączenie składników. I tak to por kocha kukurydzę, a kukurydza kocha pora, do tego seler naciowy, jajka i ogórek konserwowy..... wszystko to składa się na mega pyszną sałatkę.
piątek, 2 lutego 2018
Łosoś z warzywami i mleczkiem kokosowym
Szybkie, proste i smaczne danie... lubię takie! Łosoś, warzywa i mleczko kokosowe! Pycha! Najlepiej smakuje z ryżem.
Subskrybuj:
Posty
(
Atom
)