5 średniej wielkości buraczków
1 opakowanie serka feta półtłustego
garść rukoli
1 avocado
1/2 szklanki nasion słonecznika
sól, pieprz
sos
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka octu winnego
1 zmiażdżony ząbek czosnku
Buraczki upiec w piekarniku do miękkości, wystudzić, obrać z łupiny, pokroić w kostkę.
Na półmisku rozłożyć rukolę, na nią buraczki, pokrojony w kostkę ser feta oraz avocado pokrojone również w kostkę i skropione cytryną (aby nie ściemniało). Polać sosem przygotowanym ze składników. Całość posypać słonecznikiem uprażonym na suchej patelni.
Na półmisku rozłożyć rukolę, na nią buraczki, pokrojony w kostkę ser feta oraz avocado pokrojone również w kostkę i skropione cytryną (aby nie ściemniało). Polać sosem przygotowanym ze składników. Całość posypać słonecznikiem uprażonym na suchej patelni.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz