W wirusowym korono okresie, kiedy nasze lodówki często wypełnione są po brzegi zapasami na czarną godzinę, często, aby tych zapasów nie zmarnować należy wykazać się odrobiną kreatywności, aby smacznie połączyć ze sobą produkty, których termin przydatności nieuchronnie się kończy. Dlatego dziś boczniak w gulaszowej odsłonie z dodatkiem boczku. Pychotka mi wyszła.
1 opakowanie boczniaka
100 wędzonego boczku
1 kostka rosołowa
1 cebula
2 łyżki oleju
Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać umytego i również pokrojonego w dość duże kawałki boczniaka. Smażyć około 5 minut, następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć 10 minut. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i wlać do garnka z boczniakiem i boczkiem. Zagotować. Podawać z pieczywem.
Gulasz z boczniaka z dodatkiem boczku to świetny pomysł na wykorzystanie zapasów, zwłaszcza w czasie, gdy każdy składnik ma znaczenie. Połączenie wędzonego boczku z boczniakami na pewno doda potrawie wyjątkowego smaku i aromatu.
OdpowiedzUsuń