Zaletą tego śniadaniowego dania jest to, że możecie je przygotować wieczorem a rano wystarczy wstawić do piekarnika i upiec. Pyszne, pożywne danie, doskonałe na poranny start, szczególnie gdy tradycyjna kaszka manna troszkę już się Wam znudziła.
Do przygotowania dwóch porcji:
1/2 szklanki kaszki manny
1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
2 jajka
3/4 szklanki mleka
2 łyżki cukru
Mleko zagotować razem z dżemem i cukrem, dodać kaszkę, mieszając gotować ok 2-3 minut. Następnie lekko przestudzić i dodać rozbełtane jajka. Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Piec 20 minut w 170 stopniach.
rewelka. uwielbiam zajadać się od rana gorącymi śniadaniami prosto z piekarnika :)
OdpowiedzUsuńNO tak, nie ma to jak ciepły posiłek z samego rana.
Usuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i smacznie pozdrawiam.
Usuń