Na ok 12 porcji:
Górna warstwa:
1
gotowana marchewka
½
puszki groszku
½
puszki kukurydzy
2
jajka ugotowane na twardo
2
szklanki gotowego wywaru z żelatyną
Dolna warstwa:
35 dag szynki gotowanej
1
szklanka kremówki
1 szalotka
1 łyżka żelatyny, sól, pieprz
Marchewkę i jajka pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i groszek, delikatnie wymieszać aby nie rozgnieść. Warzywa wrzucić do przestudzonego wywaru z żelatyną. Wylać do foremek do ½ ich wysokości (mogą to być sylikonowe foremki do pieczenia mufinek). Wstawić do lodówki do stężenia.
Marchewkę i jajka pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i groszek, delikatnie wymieszać aby nie rozgnieść. Warzywa wrzucić do przestudzonego wywaru z żelatyną. Wylać do foremek do ½ ich wysokości (mogą to być sylikonowe foremki do pieczenia mufinek). Wstawić do lodówki do stężenia.
Szalotkę drobno posiekać. Szynkę zmiksować z
śmietaną na gładki mus. Dodać szalotkę, doprawić solą, pieprzem. Żelatynę
rozpuścić w ¼ szklanki wrzątku, gdy przestygnie dodać do musu. Mus wylać do
foremek z warzywami i wstawić do lodówki. Z foremek wyjąć najlepiej następnego dnia.
.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz