czwartek, 28 września 2017

Grzybowe leczo

Macie ochotę na to pyszne grzybowe leczo? No to do lasu marsz, mamy właśnie wysyp grzybów. Gotowe danie możecie zamrozić na zimę lub pasteryzować w słoikach. Jest mega pyszne.




Proporcje są mniej więcej takie:
1 miska grzybów już pokrojonych
1/2 miski dobrej kiełbasy pokrojonej w półplasterki
1/2 miski czerwonej papryki pokrojonej w dużą kostkę
1/2 miski pokrojonej w piórka cebuli
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek, czosnek
Olej do smażenia
 
Cebule podsmażyć na patelni, dodać grzyby i smażyć 15 minut, przyprawiając.
Paprykę oraz kiełbasę podsmażyć osobno i wrzucić do grzybów. Całość dusić około 10 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki.

3 komentarze :

  1. Wow, naprawdę świetnie to wygląda :) Dawno lecza nie jadłam, a koniecznie będe musiała znów spróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetnie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej. polecam

      Usuń