czwartek, 29 czerwca 2017

Czekoladowy makaron z serowymi kulkami, galaretką i owocami

Czy znacie czarny makaron? Ale nie ten barwiony sepią! Czarny bo z czekoladą do przygotowania deserów - czekoladowy makaron od Lubelli, od której to otrzymałam paczkę mini makaronów. Czekoladowy makaron zainspirował mnie do przygotowania dziecięcego deseru. Oto i on!



100 g Mini świderki z czekoladą Lubella
50 g twarogu
1 łyżeczka cukru pudru
1/2 opakowania galaretki (smak dowolny)
owoce sezonowe
syrop klonowy


Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do twarogu dodać cukier puder, wymieszać, nabierać porcje wielkości małego orzecha włoskiego i kulać w dłoni do uzyskania gładkich kulek.
Galaretkę rozpuścić w  200 ml wrzątku, pozostawić do stężenia a następnie pokroić w kwadraty .
Na talerzyku rozłożyć makaron, kulki serowe i galaretkę oraz owoce, wszystko polać syropem klonowym i wstawić do lodówki do schłodzenia.

#lubelloveinspiracje  #lubella #lubellamini

1 komentarz :

  1. Deser wygląda naprawdę ciekawie – świetnie pokazuje, jak kreatywne może być gotowanie, zwłaszcza z wykorzystaniem nietypowych składników jak czekoladowy makaron. Fajnie, że takie pomysły można łączyć z produktami, które ułatwiają pracę w kuchni – coś w stylu tego, co oferuje https://vi-go.eu/pl/ , gdzie można znaleźć sporo praktycznych rozwiązań do przygotowywania i przechowywania potraw.

    OdpowiedzUsuń