Śledzie w sosie ogrodowym. Szybkie i proste danie. Ja przygotowując je niestety nie miałam szczypiorku, więc mój ogrodowy sos jest jakby ubogi, ale i tak pyszny.
1 kg śledzi matiasów
2 sosy greckie (w proszku)
3/4 szklanki oliwy extra vergine- Classico firmy Monini
1 1/2 łyżeczki kolendry (nasion) rozgniecione
3 ziarna jałowca rozgniecione
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek szczypiorku
3 duże cebule
1 łyżeczka cukru
pieprz
Śledzie namoczyć, wypłukać i pokroić w paski.
Sos przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pietruszkę i szczypiorek pokroić.
Cebule także pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem na sicie.
Wszystkie składnik razem wymieszać i odstawić na kilka godzin.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz