sobota, 10 stycznia 2015

Śledzie po węgiersku

Jestem wielką fanką śledzi, a ten przepis należy do moich faworytów, gdyż uwielbiam śledziowe receptury w których znajduje się miód.





1 kg śledzi
1 kg cebuli
1/2 szklanki oliwy extra vergine- Classico firmy Monini
1 mały słoik koncentratu pomidorowego
2 łyżki miodu
1/2 szklanki octu

Cebule udusić w oleju, aby była miękka, dodać koncentrat, miód, ocet i wystudzić.
Śledzie wymoczyć, pokroić i połączyć z wystudzonym sosem. Przełożyć, najlepiej do słoików i odstawić do lodówki na 2 dni.











Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

3 komentarze :

  1. Uwielbiam śledzie i zawsze robię kilka rodzaii na święta ale takich jeszcze nie próbowałem napewno przyrządze

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w domu dodaje się do nich często rodzynki.
    Miód - Malina! :)

    OdpowiedzUsuń