Bardzo lubię to ciasto, gdyż jest szybkie i łatwe w wykonaniu. Lubię je również dlatego, że można do woli zmieniać smaki budyniu oraz owoce i za każdym razem wyjdzie nam inne ciasto. Zawsze się udaje, jest wilgotne, delikatne, jednym słowem pyszne.
5 jajek
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie (w moim przypadku były czekoladowe) + 1 łyżka mąki ziemniaczanej
owoce (ja miałam mrożone śliwki)
Budynie ugotować zgodnie z przepisem, dodatkowo dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Następnie budyń wylać na tackę wielkości blachy i odstawić do lodówki do wystudzenia.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, odłożyć mikser i delikatnie mieszając dodawać mąkę, proszek i olej.
Mmm, zdecydowanie prezentuje się kusząco :)
OdpowiedzUsuńpołowy są równe
OdpowiedzUsuń