Nadszedł już sezon na bób! Dotąd jedyną znaną mi potrawą z
tego warzywa to bób z wody polany masełkiem z bułką tartą, lub też sałatka z
bobu. Danie z kiełbasą jest równie smaczne, pod warunkiem, że kiełbasa nie
będzie królowała nad bobem i nie zabije jego smaku. Zresztą sami musicie sobie
wyważyć te proporcję.
4 ząbki czosnku
1 cebula
Sól, pieprz, majeranek
Bób gotować 5 minut, następnie odcedzić, ostudzić i obrać ze
skórki. Cebulę pokroić w kostkę. Masło roztopić dodać cebulę, lekko podsmażyć,
dodać zmiażdżony czosnek i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Przyprawić. Na 10
minut przed końcem smażenia dodać bób i dusić do jego miękkości.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz