Ciasto kakaowe:
2 szklanki mąki
3 żółtka
3/4 kostki margaryny
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
1 kg serka z wiaderka
3 białka
1 1/2 szklanki cukru
1 budyń śmietakowy
1 puszka brzoskwiń
Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do
lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i
większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić dno blaszki o średniej
wielkości i włożyć do lodówki.
W tym czasie brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w kostkę oraz ubić białka z cukrem na sztywno. Ser wymieszać z budyniem, dodać brzoskwinie a na samym końcu białka. Masę
bardzo delikatnie wymieszać.
Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej
wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową i zetrzeć
na nie zmrożoną kulkę ciasta. Piec w 170 stopniach przez 50 minut.
pyszności:)
OdpowiedzUsuńKlasyk, który nigdy sie nie nudzi:)
OdpowiedzUsuńPychota, uwielbiam taki sernik :)
OdpowiedzUsuń