1 1/2 szklanki cukru
2 1/2 szklanki mąki + 2 łyżki
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
kakao
2 łyżeczki proszku.
Białka ubić na sztywno dodać powoli cukier i nadal ubijać, następnie dodać żółtka, wymieszać, dodawać małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na samym końcu olej i wodę. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Ciasto kłaść do foremki łyżkami na przemiennie, tak aby powstały łaty. Piec 40 minut w 170 stopniach.
Z tymi łatami wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńCiasto jest świetne! Wilgotne i puszyste w jednym, po prostu pychotka! Polecam przepis i gratulację dla autora:)
OdpowiedzUsuńNic tak nie cieszy, jak zadowolenie internautów. Dziękuję za miłe słowa i pysznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńjak duzej tortownicy Pani uzywa? :)
OdpowiedzUsuńmoja tortownica ma 28 cm. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpo prostu pycha cudeńko
OdpowiedzUsuńAno spróbujmy
OdpowiedzUsuń