Bulion warzywny - 2 litry
Cebula 1 sztuka
Czosnek 5-6 ząbków
Świerzy szpinak 300 g
Przyprawy: sól,
pieprz, gałka muszkatałowa
Przygotowujemy bulion
warzywny według przepisu na opakowaniu lub robimy ze świeżych warzyw. Cebulę drobno siekamy i dusimy na oleju na patelni. Kiedy już będzie miękka dodajemy posiekany czosnek i świeży
szpinak. Dusimy do miękkości Doprawiamy. Zawartość naszej patelni wrzucamy do garnka z bulionem warzywnym i blenderem doprowadzamy do gładkiej masy.
My też stworzyliśmy swoja zupkę szpinakową. Tak wyszła:
OdpowiedzUsuńhttp://www.jakugotujesz.pl/?recipes=zupa-szpinakowa
Pozdrawiamy:)
Byłam, widziałam, tylko nie posmakowałam, ale przypuszczam, że musiała być pyszna... pozdrawiam
OdpowiedzUsuń