piątek, 10 maja 2013

103. Zielona zupa szpinakowa

Bulion warzywny - 2 litry
Cebula 1 sztuka
Czosnek  5-6 ząbków
Świerzy szpinak 300 g
Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatałowa

Przygotowujemy bulion warzywny według przepisu na opakowaniu lub robimy ze świeżych warzyw. Cebulę drobno siekamy i dusimy na oleju na patelni. Kiedy już będzie miękka dodajemy posiekany czosnek i świeży szpinak. Dusimy do miękkości  Doprawiamy. Zawartość naszej patelni wrzucamy do garnka z bulionem warzywnym i blenderem doprowadzamy do gładkiej masy.

 

2 komentarze :

  1. My też stworzyliśmy swoja zupkę szpinakową. Tak wyszła:
    http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=zupa-szpinakowa

    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byłam, widziałam, tylko nie posmakowałam, ale przypuszczam, że musiała być pyszna... pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń