4 jajka
3 łyżki mleka
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki
1 szklanka dowolnych ulubionych bakalii
łyżeczka masła
Jajka ubić z cukrem, dodać mleko, mąkę i rozdrobnione bakalie. Patelnie rozgrzać i wysmarować masłem. Wylać masę i smażyć na bardzo małym ogniu z obu stron. Podawać koniecznie na ciepło posypane cukrem pudrem lub z dżemem.
O, takiego nie robiłam! Trochę przypomina mi keks... A to dobre skojarzenie :)
OdpowiedzUsuńo rety... cudowny:D
OdpowiedzUsuńpyszny , zdrowy omlecior ;)
OdpowiedzUsuńo, nie jadłam nigdy takiego!
OdpowiedzUsuńale grubasek :) z chęcią skosztowałabym takiego.
OdpowiedzUsuńbajeczny ;D
OdpowiedzUsuńpychota:)
OdpowiedzUsuńjaki puszysty :)
OdpowiedzUsuń