środa, 27 lutego 2013

65. Zapiekanka warzywna z serkiem topionym

300 g mrożonych lub świeżych warzyw typu: groszek, marchewka, papryka, kukurydza
5 - 6 ziemniaków
2 serki topione
1 szklanka gęstej śmietany
2 cebule
ok 300 g wędlin dowolnego rodzaju 
sól, pieprz
olej do smażenia


Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć trochę na oleju razem z pokrojoną wędliną. Ziemniaki pokroić w plastry. Serki podgrzać razem ze śmietaną do całkowitego rozpuszczenia. Wszystkie składnik wymieszać razem i doprawić do smaku. Piec ok 1 godziny w 170 stopniach. 



2 komentarze :

  1. wygląda bardzo smacznie i kolorowo, bardzo lubię taki miszmasz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wypróbuje i posmakuje.potem opisze jak smakowało.

    OdpowiedzUsuń