wtorek, 5 lutego 2013

51. Francuska zupa cebulowa z zawijańcami

1 opakowanie Francuskiej zupy cebulowej
100 g mąki pszennej
1 szklanka mleka
2 jajka
1 cebula
1 łyżka masła
natka pietruszki
sól, pieprz,
3-4 łyżki oleju


Cebulę poszatkować i delikatnie podsmażyć na maśle. Natkę pietruszki pokroić, jajka roztrzepać i połączyć z mąką, mlekiem, cebulą i natką.
Doprawić do smaku i usmażyć na oleju dwa duże placki na lekko złoty kolor , o średnicy ok. 25 cm. Gorące placki zawinąć w dwa osobne rulony i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie rulony pokroić na kawałki o wysokości ok. 4-5 cm. 
Zupę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z zawijańcami.
 


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz