środa, 1 czerwca 2016

Paszteciki z ciasta francuskiego z kiełbasą

Fajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie  główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!!


 
1 opakowanie ciasta francuskiego
4-6 surowych kiełbasek (chociaż niekoniecznie, możecie użyć Waszych ulubionych)
1 jajko
do posypania: kminek, mak, siemię lniane, sezam, czarnuszka, lub to co chcecie
 
 
Jajko rozbełtać z odrobiną wody i posmarować nim ciasto, na dłuższym brzegu ułożyć kiełbaski  i zawinąć w rulon. Następnie pokroić w kawałki około 4 cm. Jeszcze raz posmarować jajkiem i posypać wybraną posypką. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Podajemy najlepiej na ciepło.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz