Serowe kulki można przygotować w dosłownie kilka minut, obtaczać je można w orzechach, kakao, cynamonie, wiórkach kokosowych, kolorowych drażetkach itp. Do środka możecie włożyć orzechy, daktyle, czekoladki. Gotowe kulki można położyć na talerzu lub nadziać na wykałaczki i utykać np. w połówce jabłka.
1 opakowanie serka Almette - śmietankowego lub owocowego
2 opakowania śmietan fixu
produkty do obtaczania mogą to być: kakao, cynamon, wiórki kokosowe, kolorowe draże, cukiernicze wiórki, zmielone orzechy
do środka serowej kulki można dodać: orzechy, rodzynki, suszone owoce, czekoladki...
Serek należy dokładnie wymieszać z śmietan fixem. Masa zgęstnieje wystarczająco aby zrobić z niej kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki obtaczać w wybranej panierce, układać na talerzu lub nadziewać na wykałaczki i utykać np. w połówce jabłka.
Urocze maleństwa :)
OdpowiedzUsuń