piątek, 25 lipca 2014

Zupa z kabaczka z czosnkiem

Zupę przygotowałam intuicyjnie, nie posiłkując się żadnym przepisem. Szczerze mówiąc nie oczekiwałam kulinarnego cudu, no i się zdziwiłam gdy oto niespodziewanie taki nastąpił. Myślę że to dlatego, że kabaczek dobrze współgra z czosnkiem. Zupa jest dziecinnie prosta i szybka. A efekt? Sami spróbujcie!










Na dwie porcje

1 młody kabaczek
2-3 ząbki czosnku
1/4 kostki masła
1 szklanka mleka
magii
sól, pieprz

Kabaczka pokroić w dużą kostkę, jeżeli jest młody to nie trzeba go obierać ze skórki, ale pestki należy usunąć, jeżeli są już zbyt duże. Udusić w garnku do miękkości, z odrobiną wody, następnie  zmiksować blenderem, dodać masło, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy,  zagotować i tym sposobem zupa gotowa.



3 komentarze :

  1. Wieki nie jadłam kabaczka :) W ogóle, to takie strasznie fajne słowo jest: kabaczek :)
    Zupa musiała być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń