wtorek, 8 lipca 2014

Corndogi

Byłam ciekawa jak smakują  corndogi o których ostatnio wiele słyszałam. Pomysł wykonania bardzo fajny i pomysłowy ale czy smaczny? Powiem tak:  spodziewałam się, że ciasto otulające parówki będzie chrupiące, a było tylko troszeczkę, ale generalnie potrawa smaczna chociaż nie powala. W sam raz na jakiś Kinder bal.






Ciasto
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka ostrej musztardy
1 jajko
szczypta soli
1/2 szklanki mleka


6 parówek
olej do głębokiego smażenia - 3 szklanki





  •  
    Wymieszać  składniki ciasta. Musi być  dość gęste ciasto. Zagrzać olej w rondelku najlepiej takim wysokim i wąskim.
    Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.

    Podawać z keczupem lub musztardą

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz