Bomba witaminowa na jesienną słotę pod postacią mało popularnej cykorii - TAK, bo cykoria pomimo, że jest sycąca, jest warzywem niskokalorycznym, 100 g cykorii to tylko 17 kcal, możemy się więc zajadać nią bez ograniczeń. Zawiera witaminy, składniki mineralne, węglowodany i nie tylko ...
2 cykorię
1/2 pora
1 mała marchewka
1 twarde jabłko
1 łyża majonezu
sól, pieprz
Cykorię poszatkować, pora pokroić w paski, jabłko i marchew zetrzeć na grubych oczkach. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać.
Zapraszam do konkursu :) Czekają ciekawe nagrody ;o)
OdpowiedzUsuńhttp://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
Dziękuję za zaproszenie. Mój blog również w grudniu świętuje swoje pierwsze urodziny.
OdpowiedzUsuńJakoś nie mogę się do cykorii przekonać..a może nie potrafię dobrze jej przyrządzić? Zawsze wydaje mi się gorzka..
OdpowiedzUsuńTo prawda, że cykoria jest gorzkawa i ja osobiście wolę kapustę pekińską.
OdpowiedzUsuń