Francuska pizza na śniadanie jest przepysznym, szybkim, ciepły, pożywnym i chrupiącym daniem. Przygotowanie jej zajmuje nie więcej niż 5 minut.
Na 2 porcje:
1/2 opakowania ciasta francuskiego
1 opakowanie sera pleśniowego niebieskiego
1 mały słoiczek suszonych pomidorów z zalewy
4 plastry szynki parmeńskiej
kilka oliwek
przyprawa do pizzy
Z ciasta francuskiego przygotować dwa równe kwadraty. Brzegi ciasta na 1 cm zawinąć do środka i lekko przydusić aby utworzyć grubszy rant ciasta.
Ser pleśniowy pokruszyć na ciasto, na to ułożyć suszone pomidory. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12 minut.
Po wyjęciu na pizzę położyć plasterki szynki i oliwki.
Podawać z sokiem Tymbark.
Chętnie zjadłabym taką i na śniadanie :) Pycha .
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuń