Bałagan czyli leczo na grilla to alternatywa dla (może nudnej już trochę) kiełbaski. W takiej paczuszce grillowej może się znaleźć niemal wszystko, co tylko sobie wymyślimy. Ja na 8 porcji wykorzystałam następujące produkty:
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 bakłażan
1 mała cukinia
2 cebule
3 pomidory
300 g. pieczarek
sól, pieprz
Wszystkie składnik należy pokroić w dużą kostkę, doprawić. Z foli aluminiowej przygotować osiem płatów do zawinięcia naszego bałaganu. Gotowe, szczelnie zamknięte porcje umieszczamy na rozgrzanym ruszcie. Po ok. 20 minutach otwieramy lekko górę foli, aby wytworzony sok mógł odparować i grillujemy jeszcze przez chwilę.
ale pomysłowo! wielki plus za kreatywność!
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńPrzepis wypróbowałem, jest super!!!!
OdpowiedzUsuń